Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Exultate



Högt över fallna barr och löv,
alla grusade förhoppningar -

Högt över
de virriga duvornas vägar
och sniglarnas snoriga framfart

Högt över mig, vandraren,
som lyfter mina ögon
som vore det
till Guds berg och hus,
nu kallad.

Högt över de högsta
trädens kronor
och deras strävan
högt, högre

plöjer gässen himlen
i blått och vitt

triumfatoriskt trumpetande
höstens mässingsgula toner

Högt, o högt,
bort, bortom
som min längtan
outsagd.






Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 320 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-09-16 14:14



Bookmark and Share


  Åse Tropp VIP
Verksamt, vackert målar du din känsla på arket!
2018-11-04

  Sommarnattsljus
"höstens mässingsgula toner" Klangfullt, klockrent! Bra!
2018-09-18

  Gunnel Eriksson VIP
Gässens flykt väcker känslor.
De finns i din vackra dikt, som
har en speciell rytm. Mycket bra.
2018-09-18

    ej medlem längre
Gradvis bygger du upp en förväntan på vad som är SÅ högt över allt annat. Och svaret överraskar. Gässen som flyttar söderut. Och att synen även får en existentiell botten gör dikten ännu bättre.
2018-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP