Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

(O)synlig skönhet

Skärgårdens vackerhet slår mig där i skymningen

Ty det är lättare att se skönheten i det ovana

Den ljumma värmen som stannar kvar trots kvällningen

Det blodröda glittret i den lilla havsvikens vatten

Där den ligger omgiven av kala badklippors karghet

Klippor som ännu är varma efter en dag med solsken

Och någonstans i bakgrunden hörs syrsornas vemodiga melodi

 

Just i den stunden slår det mig att vi alla bor på vackra platser

Bara det att vardagen gjort oss blinda inför naturens skönhet

Det har även hänt mig tänker jag där jag står i skymningsljuset

Invid stranden till en slumrande havsvik och lyssnar på ljuden

 

För där jag bor finns det också ett stort vatten som glittrar om kvällarna

Och i vars yta fjällen och skogen speglar sin glans

De trollbinder dem som bara passerar eller är på en kortare visit

Med sin skönhet tystnad och klara luft som lockningskraft

 

Så nog är vi alla lyckligt lottade ändå som får bo i detta land

Som rymmer så mycket skönhet att det kan ta andan ur oss med sin glans




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-09-18 21:35



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Vacker är vår fauna med både djur och natur...
2018-09-22

  Feliaxel VIP
Vårt lands fantastiska natur i alla årstider
2018-09-19

  ULJO
Så är det skönheten bor i det enkla, det naturliga
2018-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP