Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nya högre murar kallas stängsel. Ebba Grön


Die Mauer

Vissa oroar sig mycket för vädret 
Andra för hur mycket de har i "lädret" 

Några skriver dikter, andra skriker lev 
Vissa har som plikter att skriva kravbrev 

Somliga oroar sig för Sodom och Gomorra 
Mumintrollen oroar sig för Mårran... 
...Jag säger bara "godmorgon Gomorra" ! 

Die Mauer kommer i en ny våg
Vissa odlar "alla vackra rosor"
Sedan finns "NI"! 
Ni som alltid gjort rosor
"våta av blodet från era heliga korståg" 

Några stänger fängelser, 
andra river murar 
Men "NI"! 
Ni bygger nya och kallar det stängsel 

"JAG"! 
Jag aktar mig för era fängelser 
och flyger över era murar 
Jag har släppt ut mitt hjärta ur ert "fängsel" 

Men NI!, ni håller tyst, en stund med ert hat ! 
Jag går utan ett knyst, har ej tid med prat... 

Det är ju knappast mig som ni lurar
Jag ser det ju som en största plikt,
viktigare än att skriva en dikt,
att riva era stängsel och murar !

 




Bunden vers (Rim) av peter schenling VIP
Läst 1245 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-09-20 23:33



Bookmark and Share


  Baystream
En i tiden helt rätt dikt.
Att riva stängsel och murar!
2018-09-21
  > Nästa text
< Föregående

peter schenling
peter schenling VIP