Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fick idén från en Peter Lemarctitel


I ett rum utan fönster

I ett fönsterlöst rum med släckta lampor

Där sitter stackars fru osäker i ett mörkt hörn

Hon gör sig så osynlig det går och hoppas på

Att hon tillsist ska glömmas bort av andra

 

Ty stackars fru osäker hon kan inte se sitt eget värde

Tror sig inte duga någonting till här i livet

 

Så det är därför hon nu sitter här i mörkret

Hopkrupen liten och rädd hon gömmer sig för världen

I ett rum utan fönster hon bygger en falsk trygghet

Där hennes högsta önskan är att inte finnas till i livet

Inte längre vara någon som man minns och saknar

 

Och nu har rummet utan fönster blivit till en ensam grav

För stackars fru osäker hon dog där i mörkret ensam

På hennes gravsten står det död av ensamhet saknad av ingen

 

Så jag hoppas hon är nöjd där i himlens trygga oändlighet

Att hennes högsta önskan i livet besannats då hon dog




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-09-25 23:00



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så oerhört sorgligt. En text som får mig att vilja ge mig ut och besöka gamla ensamma människor. Och ta ut dom på promenad.
2018-09-28

  Lars Hedlin
Stark och i beröring på många sätt!
2018-09-27

  Johan Strömstedt
En text som det gör ont att läsa.
Den frivilliga ensamheten kan många gånger vara utvecklande och behaglig, med den påtvingade är det något helt annat. Ensamhet kopplar vi nog ofta samman till åldrandet, vilket naturligtvis inte alltid behöver vara fallet.
Bra skrivet. När jag läste texten igen dök också ordet självpåtagen upp inom mig.
Ännu en gång bra skrivet.
2018-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP