Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN FÖRBANNAD TISDAG I NOVEMBER

Vaknar med ett ryck
det kan inte vara morgon, jag somnade ju nyss!
Idiotiska granne där uppe,
måste du klampa så.

Kaffe på sängen?
Haha, av vem då!
Gröten är varm, bränner min tunga.

Fort ner för trappen,
skit, matlådan blev kvar.
Minusgrader ute, bara höstjacka på.

Framme vid tuben,
tåg på väg in.
Krångel i spärren, tre trappsteg kvar,
missar precis.

Fem minuters väntan, en evighet i staden.
Nu kommer nästa, ståplats i gången.

Hur kan folk lukta röv ur käften
Hur kan så många vara så tysta
Varför hamnar jag alltid brevid ett långt spektakel
Varför blänger kärringen så

Framme på jobbet, får höra jag är sen.
Försöka förklara? Ingen idé.

Kaffet är surt, datorn krånglar och
support har ingen aning.
Lyssnar på en kund som gnäller på allt.
Måste hålla med fast jag vet han har fel.

100 spänn till nån jävel som fyller år
Min tur att baka till fredagsfikat
Verkstaden ringer, motorn har skurit.

Medarbetarsamtal.
"Du måste höja dig, ge 120 %"
....till en brottsligt låg lön!

Datorn igång, renskriva protokoll
Bort till skrivaren, pappret är slut
Hämtar på lagret, snubblar på en pall
Slår skallen i lådan med julgranskulor.

Nånting brister!

Drämmer datorn i golvet, skriker "håll käften till en kund" och slungar mobilen i väggen.
Välter kaffemaskinen, drar igång brandlarmet
och krossar akvariet med chefens panna.
Snor en taxi, dundrar rätt in i cykelstället
och ger en dansk skalle till brevbäraren.

Kryper ner i sängen, drar täcket över huvudet
och tänker belåtet.

"Imorgon är det onsdag"









Övriga genrer (Satir) av Soo Jii
Läst 273 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-09-26 00:05



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Underbart!
2018-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Soo Jii
Soo Jii