Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Illusion


låt oss falla i varandras armar
det första vi gör

låt illusionerna härska,
förslava oss och göra oss
till kungar och drottningar,

vända världen ut och in,
släppa våra själar fria
i en ny värld,

en värld som bara
är din och min




Fri vers av Engel
Läst 584 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2018-09-27 21:54



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Så ska det vara, genom ord får vi nytt liv!
2019-05-08

  Stanley Rydell
Förbehållslös, ickekalkylerande, oegennyttigt som förälskelse fast med ett Vi (i imotsats till två jag, där den andra bara är en projektion av det egna jaget). Din fina dikt får mig att tänka på Pia Tafdrups bok Ge sig hän.
2019-05-07

    ej medlem längre
Mäktig text! Kul att jag hittade denna sida!
2019-04-26

  Kungskobran VIP
Vi lever alla mer eller mindre i en illusion.
Fint formulerat av dig
2019-01-14

  Marita Ohlquist VIP
En önskedröm tänker jag när jag läser din text!
2018-10-17

    ej medlem längre
Världen är som världen är. Men visst kan det vara fantastiskt och ibland till och med nödvändigt att drömma, att få uföra ett magiskt trolleritrick på riktigt, och att med dina ord "vända världen ut och in".

Trots att man någonstans djupt inne vet att det bara är ännu en ny illusion.

Bra grejer, det här.
2018-10-11

    ej medlem längre
Du fångar på pricken känslan när man fullständigt ger sig hän, och människan vill och ibland behöver ge efter för sina illusioner. Titeln ger din text en vemodig underton, för en dag spricker bubblan.
2018-09-29

  Anya VIP
Stark kärlek tänker jag när jag läser. Illusionen får mig att tänka att det är en kärlek som är omöjlig. Bra!
2018-09-28

  Cikoria Blå VIP
Läste om dikten dag.
Den var bra.
Alltså, dikten var iallafall ingen illusion..
2018-09-28

  annapoem
Hurra vad bra!
Känslan av odödlighet och en morgondag utan skuggor.
2018-09-28

    Max Poisé
Ilussionen är viktig för vår överlevnad. Sanningen kan stundtals vara för mycket ibland!


2018-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Engel
Engel