Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Förväntat

 

Jag väntade dig utan förväntan. Bar dig mer som en börda från början, men älskade dig villkorslöst från dag ett. Kärlek bottnar inte alltid i en ordlek, inte när livet är botten och sorgen bottenlös. Du väntade på pappa. Jämt och ständigt. Han som skulle komma, men som alltid uteblev. Väntade på pappas brev som mamma skrev. Jag förväntade mig ingenting. Man kan inte vänta något där inget finns. Löften som föll sönder i luften. Ändå har känslan av besvikelse aldrig avtagit. Vi väntade antagligen det oväntade. Vi hopplösa lösgör vår ande i att hoppa högt, vi gör ju ändå inget annat än faller. Men även stjärnor faller, och önskningar slår in tillslut. Som att du väntade på att mamma skulle vakna. Hon som aldrig klev upp. Jag sov i tusen år. Väntade på att livet skulle väcka mig. Tillvaron var ett tillsvidare. En transportsträcka. Vi väntade på dina operationer. På pengar. Utredningar. Och på mina depressioner. De bjöd ond bråd död. Brådmogen väntan på svar om mamma fanns kvar. Vi lärde oss alla att hänga i luften. Och när ni var på dagis kollade jag vilka krokar som höll. Jag höll masken. I andra handen pillerasken. I fass fanns stora lass av mirakel. Allt vi fick var mer spektakel. I väntan på tid och ork, ljudet av en vinkork, tillfällig mening, liksom förening. Denna tålamodsprövande tid skulle till sist slå rot i något näringsrikt. Vi skulle blomma, mutera, avancera. Mina drömmar var den enda förebild ni fick. Det gick som det gick.

Nu väntar jag på dig, på att du ska landa i din skadade själ och laga ditt trasiga liv.

Nu väntar din dotter på dig, och vi lindar in henne i samma slags lögn om en pappa som kommer sen, som jag gjorde för att skydda dig. Historien upprepar sig. 

Jag vill häva förbannelsen, men hur skulle jag kunna kräva det av dig?
Prosa av KattenKin VIP
Läst 382 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-10-05 22:01Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Stark och i beröring på många plan!
2018-10-08

  Nanna X
Hu, hur livet upprepar sig. Ser att du förstår det och hoppas det kan hjälpa i viss mån. Fin text!
2018-10-06

  DavidM VIP
Texten berör på djupet.
2018-10-06

  DominiQueen VIP
Gud en sådan gestaltning av smärta, med denna insikt, med detta belyst tror jag det finns hopp, när vi talar om allt möts vi, när saker finns att läsa sprids frön, som blir till insikter.

Jag tror Du varit med och hävt förbannelsen. Lustigt jag har som en av mina livsintentioner just det med "att häva förbannelser" jag har aldrig hört någon säga samma. Säkert var det meningen jag skulle läsa denna så min intentions starka energi skulle än mer befrukta Din styrka. :-)

Det Du har att göra är att nu starkare värna Ditt egna ljus, då lyser Du upp där andra har mörker.
Resan kan alla och envar bara göra själv.
Men vi kan lysa upp för varandra.

Tack för en gripande, naken skildring. "Du har ljus i texten" som vår vän Max säger ... eller i essensen, essensen av Du. Ljus.

Massa fortsatt flöde och kraft
Ljus & kärlek till Dig
2018-10-06

  träsnidaren
Du anar inte vad den här texten betyder för mig, just i detta nu. Fint, poetiskt, naket och nära.

Fantastiskt!
2018-10-06

  Max Poisé VIP
Du har ljus i texten...fast du vill färga det mörkt...det är känsla och hjärta!
2018-10-05

  Blomma-Stjärna VIP
Du skriver så bra om sorgliga mönster. Men i texten finns mycket livskraft och en vidunderlig känsla för ord - både som ljud och mening. Jag blir mållös.
2018-10-05
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP