Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.


Morgonens ljus

Natten till igår föll den första snön
när som senhöstens mörka kyla
lindade mig kring sitt finger
befann du dig på en plats långt borta

Våra öden och val
har skapat en konstlad vardag
där vemodet från nordanvind
omsluter vår kontakt

Natten till igår föll den första snön
och mörkret har saktat mina steg
en stillastående transport
i fastfrusna fötters klumpiga gång

Natten till igår föll den första snön
men vad vet jag
det var natten som var vit
vad vilar i morgonens ljus.




Fri vers av Johan Bäck
Läst 423 gånger
Publicerad 2004-10-11 16:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bäck
Johan Bäck