Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Sten Wiking logo


MENINGEN MED HJÄRNAN OCH DESS BETYDELSE

Hjärnan alltså ! denna tarmlik-
nande ihopringlade massa,
som människan utrustats med
av naturen,
är till skillnad fr andra levande
varelser den största.

Varför fick hon den och till vad,
om inte för att tänka självständigt ?

Tyvär så har de flesta glömt det,
och låter andra istället tänka
för dem och möblera om i deras
skallar.

Hjärntvättade slavhjärnor !
Vak upp !
ifrån er sömngångaraktiga zombie-
tillvaro,och motionera edra hjärn-
celler.

Tänk nytt !
Tänk ut nåt gränsöfverskridande,
nåt som får folk undra om du är
riktigt klok i huvudet,
vilket är ett gott tecken på att din
hjärna börjat tänka självständigt,
motför de andra som tänka i flock.

*




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 198 gånger
Publicerad 2018-10-25 18:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP