Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Var är managern?

 

Ibland tänker jag att det allra bästa för mänskligheten, planeten Jorden, för djur och natur, vore om en gigantisk epidemi skulle svepa bort 99,9 % av alla människor...
Vi har förgiftat och smutsat ned jord, luft, hav och atmosfär. Klimatförändringar, stigande havsnivåer, mord, krig, extrem fattigdom och högerfascism och rasism.
Omkring 800.000 begår suicid varje år i världen. I i-länderna dör folk av att äta för mycket, och i u-länderna tvärtom. En hatkultur breder ut sig, mobbning är inne, och psykiska problem växer bland de unga. Det skulle behövas kärlek in i varje del av samhällena. Kärlek och rättvisa. Barmhärtighet och frid.
Gud ser på sin planet och undrar hur det kunde bli så jävla fel. Två rymdvarelser betraktar världen en stund, och den ene utbrister:
Var i fridens namn är managern!?




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-10-29 15:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP