Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
©Bild/text ingår i "Litterära brottstycken" som nr 259 av Sten Wiking


COLERIDGEKLANEN

Med drömmar,poesi och opium istället
för socialt familjeliv,övergav den engelske
poeten och filosofen Samuel Taylor
Coleridge 1772-1834 sin familj och den
pryda viktorianska normen,
för att istället tillsammans med
Wordsworth och Southey, reformera
den engelska poesin till den romantiska
diktens landmärke,
och avtryck gjorde dom,
främst Coleridge vilken fick en krater på
planeten Merkurius uppkallad efter sig,
vad nu den har med hans poesi att göra
är dock okänt,men kanske de läser hans
poesi även där.

*









Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 213 gånger
Publicerad 2018-11-15 03:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP