Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemsk höstresa

Rasande riddaren rider
i höstregnets tid
blank var rustningens plåt.
Hetsigt han rider på hästen
blev lustigt våt.

Smeden, den var en gammal
ganska fattig man.
Stulit plåt det hade han
från taket på grannens
halvruttna lada.

Detta borde blivit en saga
sorgligt den slutar,
för prinsessan fick barn
innan prinsen han fram
och regnet slutat.

Sensmoralen, måste ändå bli
när du rider i regn.
Aldrig används billig dålig olja
att smörja gammal plåt,
den rostar lätt när du blir våt.

© Bosse 16 november 2018.




Fri vers (Prosapoesi) av Bossepoet från Österbotten
Läst 172 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-11-16 04:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten