Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fjärde synden skapade en dygd.

Sju är orden jag måste kunna
för att min salighet rädda.
Fjärde synden lätt att bära
då man ej kan se, utan spegel
avundens mörka blick.

låt då längtan att bekräftas
döljas med en enkel gåva

Humanitas denna dygd är svår att förstå
ingen ifrågasätter kärlekens bud,
människohjärtats gåva är universell
även när själv du ej den fått.

© Bosse 21 november 2018.




Fri vers (Fri form) av Bossepoet från Österbotten
Läst 153 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-11-21 20:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten