Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Träd kan inte gå


Man kan böja trädets grenar
då det växer
som litet
tills
det ser
väldigt lustigt ut
som stort

det sa du
ni sa det
ni alla
runtomkring

av någon anledning
sa ni så
till oss barn

ni trodde själva
att det var likadant med oss
människor
övertygade

länge
trodde även jag
att det förhöll sig så

tills jag en dag
ställde
den ena
foten
framför
den andra

den andra
foten
framför
den ena
och gick så
sakta
framåt
iväg.




Fri vers av lalanda
Läst 346 gånger
Publicerad 2006-06-16 14:26



Bookmark and Share


    NoMi F
ja den här dikten är
så härlig
jag får ett leende i min mun
samtidigt som jag kan se
lite uppvaknande
vacker dikt
2006-06-17

  Fredrik Stillesjö
Hej Lalanda!

Människan som träd eller inte. Intressant och viktig reflektion. Bra! Hälsar vännen Fredrik
2006-06-16
  > Nästa text
< Föregående

lalanda
lalanda

Mina favoriter
Min far, ett stycke