Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur uttalar vi våra liv?

Andning
är lättnad
som kräver ständig bekräftelse

Puls likaså,
ävensom ätande

Vila och lättnad
måste underbyggas
av ständig aktivitet

men i rymdens mörka utsagor
samlas intet
under heliumugnarnas dånande tystnad

Årtusenden ligger på rad
i årmiljoner av enslig ohet,
vibrationslösa
i förevolutionära årmiljarder

och årmiljarder
är en tung famn att slutas i

Inget annat än intet
är tillräckligt
för att vara dess upphov

Därur stiger våra kroppar
som förexistentiella skrifttecken

Hur uttalar vi våra liv?

Är DNA-sekvensering den semantik
som bänder upp
detta språks religiösa etymologi
och lämnar sikten fri?

Morgonstelhet
är förebud om likstelhet

Ett hårdnackat sinnelag blänker
under kalla stjärnor

Minnen sluts
i migsvetsade klot av mörker

Det finns inga sprickor
i tidens yta




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-11-24 17:31



Bookmark and Share


  87383 Karlsson
Jag återkommer till denna. Morgonstelhet som ett förebud om likstelhet. Det är så klockrent så att.
2018-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP