Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Terry Riley: The Harp of New Albion)


När blodet mörknar i kardiovaskarna


Mitt ansikte
fäster inte längre
direkt mot dagen

Skillnaden
i mig
vänder och går

Leverfläckar
går i egna tankar
över hudkostymen

Second handidentiteter
upprepar
gamla osanningar

Det svider i innanmätet

Ytterligheterna
tar mått
på skiljaktigheter
ur spridda decennier

Ögonen
tacklar synnerligheter;
skådebröder, söndersynder,
håller syn för sägen,
öppnar för nya sätt att ses

Mitt ansikte lossnar
från dagen;
ömsar,
släpper gamla uttryck,
flagande
bortöver smärtgränsernas
förbrukade ormskinn

I skogen
står förkastade utseenden i ring
med ansikten susande,
medan intorkade kaffekoppar glöms
i kulturhistorien
och visdomsord töms

Ansikten uttrycks
när blodet mörknar
i kardiovaskarna
och smärtor klänger
i kroppsbyggnaderna

Ansiktslösa
stirrar sig blinda,
blundar i blindo

Refluxerna
bränner som kaminer
i överkropparna

Ansiktena
är torra fjolårslöv
i tillbakahållna folkmassor

De sista
lever på gamla uttryck
som kommer flygande
i vårvindarna

Magarna
kan ses som utväxter
på något i och för sig lovvärt

Dagen
sluter inte längre tätt

Solen
kastar en sista blick
precis över horisonten,
bubblande av sjuka ansikten




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 25 gånger
Publicerad 2024-04-18 18:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP