Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem är det som lider utav funktionsnedsättning?

I mataffären, den funktionsnedsatte

unge mannen - hälsandes på alla han ser.
Så vänlig och varm. Skulle kunna vara en
medverkande "i en annan del av Köping."
Hans blick skickar sol rakt ner i mitt trötta hjärta. Jag lyser upp, ger ett leende Hej! tillbaka. Det råder ljuvliga energier bland
Coops specerier. Vem är det som är värst handikappad... han? eller vi som går förbi
och inte låtsas om varandra?
Vi är snärjda, instängda i grå konvention,
iskallklibbig slentriansk ljummenhet.
Han strålar meningsfullhet omkring sej.
Gnistrar självklar godhets själfulla vibbar.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-12-01 20:39



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Tänk...om vi...för ett ögonblick...släppte tankarna...öppnade våra hjärtan...över frysdisken på Coop...kärlekens flöde...tinar allt.

Ödmjuk inför det stora-som är vi

Värme,ljus o kärlek i NU

Tack!
2018-12-02

  Andreas db Gustafsson
Lidandet som det innebär härstammar ofta från andras lust att håna eller utnyttja. Undra hur det skulle se ut om vi sjukdomsförklarade den lusten istället.
2018-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP