Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ETT STAKET

Vi behöver alla ett staket
Men var skall det stå?
Ett skydd mot det onda
Och en frihet mot det goda

Ditt staket har en grind
Så inte alla kommer in
Respekt för andras gränser
Är det inte alla som inser

Kanske bär du på sår
Mot någon som inte förstår
Som inte godtog ett Nej!
Utan sårade och kränkte dig

Du stängde igen din grind
Och släppte ingen in
Bara kaos och förvirring
I hela kroppen din

Vem kan du lita på?
Vem kan dig förstå?
Frågor, frågor
Vem kan giva dig svar?

Det kan gå dagar och år
Med smärta och sår
Smärtan tär på din kropp
Och du är nära på att ge upp

Staket och stängd grind
Släpper ingen annan in
Ingen ser din smärta
Och oron i ditt hjärta

I en trygg omgivning
Kan du glänta lite på din grind
De hör ditt STOPP!
Och har respekt för den du är

Staket med grind på glänt
En solstråle släpper in
Nog till att värma ditt hjärta
Så att någon kan se din smärta




Fri vers av grinoli
Läst 179 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-12-05 00:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

grinoli