Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När jag gick på komvux matematik kom jag på att eleverna kunde ha hjälp av de fyra räknesättens matematiska principer och skrev därför ut dem att ha till hands i klassrummet där.


Formel för matematiska principer med mera






Här i världen...

...det finns en del hjälpsamma människor som ogärna går under beteckningen (de onödigt snälla).
Du kan själv ibland vara en av dem.
Det värsta är bara att du ej bör säga det till dem på det viset.
För då blir de kanske plötsligt upprörda och mindre hjälpsamma.
Så upprörda att de upphör med att känna sig onödigt snälla.
Ändå står de under lagen om alltings oundviklighet.
Det vill säga att de inte kan hjälpa hur de är i sin personlighet.
Även om det så skulle innebära en fara för eget liv, kommer de framhärda i sin vurm att vara just som hopplöst hjälpsamma.

Gällande för räkning med plus (+)
Två jämna tal blir alltid ett jämnt tal.
Två ojämna ta blir alltid ett jämnt tal
Ett ojämnt tal och ett jämnt tal blir alltid ett ojämnt tal.

Gällande för räkning med minus (-)
Två jämna tal blir alltid ett jämnt tal.
Två ojämna tal blir alltid ett jämnt tal.
Ett ojämnt tal och ett jämnt tal blir alltid ett ojämnt tal.

Gällande för räkning med gånger (X)
Två jämna tal blir alltid ett jämnt tal.
Två ojämna tal blir alltid ett ojämnt tal.
Ett ojämnt tal och ett jämnt tal blir alltid ett jämnt tal.

Gällande för räkning med delat (/ och :)
Två jämna tal blir alltid ...
Två ojämna tal blir alltid ...
Ett ojämnt tal och ett jämnt tal blir alltid ...

Orsaken till att jag lämnat den sista principen för dig att själv fylla i, beror på att svaren bör kunna framstå som självklara, bara du tänker efter en smula själv.

Utrymme för självklarheter finns det alltid. Tänk bara på de skyltar som är till hjälp för dig innan du vet och sedan upplever saker och ting här i världen som just 'självklara'.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-12-08 10:35



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
I kategorierna minus (-) samt delat (/) utgår texten här ifrån att explosiva tal utgår. Exempel, 345 minus 346. Samt 345 delat med 346. Eftersom mer expressiva tal är orsak till så mycket elände här i världen samt brukar mynna ut i tal som är mindre än ett. Exempelvis 0.57 eller 0.382.
2018-12-09
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP