Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TILL NOVEMBER

Du ensamma november, stackars krake!

Hur skall du kunna överleva året?

Du är som herden som har tappat fåret.

Du är som makan som har mist sin make.

 

Jag sopar undan dina brända vingar

och fallna änglar med en gammal kvast.

Din rostiga komposthög blir i vindens kast

en litania i metall som sorgset klingar.

 

November, existensens kalla mörkrum,

ett ekande bland tomma negativ.

De blanka bladens fall i universum

 

 

och vilsenhetens meningslösa kliv

församlar du i hopplöshetens höst.

November, du är tröstlöshetens tröst!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 201 gånger
Publicerad 2018-12-10 14:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP