Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JAG MÅSTE SLUTA

Jag måste sluta att försäkra mig
mot rädslorna och sorgen och Sibirien.
Jag måste sluta fostra mig till tomhet,
till ledsamhetens lackade paket.
Jag måste sluta dra omkring min ängslan,
berusad av min trygghets tomtebrus.
Jag måste sluta kompensera mig
med diskotekens lek och åsneskratt,
bengalers kalla eld och nyårsbomber.

Jag måste börja skära sönder skärmen,
montera ner min feghets täta nät
mot verkligheterna som bor i mig.
Jag måste börja möta mig som barn
med oavsiktlighetens rörelser.




Bunden vers (Blankvers) av Ulf Carlsson VIP
Läst 315 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-12-11 10:22



Bookmark and Share


  cilax VIP
fin
2018-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP