Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DE TRÅNGA TANKARNA

Nog dör en diktare när det är dags,
men dikterna, de lever desto längre
och särskilt de som har ett särskilt slags
förmedlande av tankar som är trängre.

De trånga tankarna i själens natt,
som bara dikten visar upp som nakna
behöver därför inte någon sakna,
när diktaren till slut hängt av sin hatt.

De populära tankarna dör bort,
försvinner gör de ofta fort som fanken,
men tankarna som är av trängre sort

de ligger länge kvar i minnesbanken.
Bäst-före-datum på en dikt är kort,
om inte dikten varit trång i tanken!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-12-11 19:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP