Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FARAOS PRESENT

En dag på promenaden utmed Nilen,
avstannade Aknathon nästan mitt i
och skänkte en present till Nefertiti,
en sak som gjorts av skinn från krokodilen.

Den ligger kanske glömd nu på nå´t loppis
i skuggan av antikens pyramider.
Det har ju blivit annorlunda tider
och andra saker som har blivit poppis.

Om farao har många kunskap tappat.
Egypten är ett bortglömt paradis
och Nefertiti har för evigt schappat.

Men krokodilskinn har ett stadigt pris!
Så sensmoralen är, enligt de lärde,
att faraonska ting har evigt värde!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 141 gånger
Publicerad 2018-12-14 20:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP