Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Snowstorm: "Silverdröm". Staten och kapitalet.... tyst för faan


Tala är silver

Allt är inte guld som glimmar ! 

Tror du att tala är silver
och att tiga är guld?
Även om jag har en skuld
kommer jag aldrig tiga

Jag skriver rader som rimmar

Aldrig buga, bocka eller niga
För när jag sitter här och tänker,
är det inte om saker som blänker

Glittret bedrar, akta dig noga
Har du lätt att bli lurad av saker som glimmar
eller faller, som jag, för rader som rimmar

Jagar du i panik och blir rik
får du samma talan som en sik
Tror du att guld är livet
det är inte alla givet
Men du blir ett vackert lik

Du får ingen kista av guld
trots att du är utan skuld
Två mynt för Karons färd
Nu är det slut på din flärd
 

Sista kortet är inte lagt
Vad är guld
när man vill få nåt sagt?

          




Bunden vers (Rim) av peter schenling VIP
Läst 495 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-12-28 08:53



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Tänkvärt. Att kunna tala eller skriva är mer värt än guld.
2018-12-28
  > Nästa text
< Föregående

peter schenling
peter schenling VIP