Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Guden Geb

 

Jag såg ett kattdjur, en egyptisk myt
med ögon som en oas i öknen
en sfinx av alabaster

ett stånd, som ett skadestånd
paradiset tur och retur

andedräkt av ambrosia
Röda havet håller hov
våra läppar ber inte om lov
cocktail av salt saliv och sekret
kyssar av liv

Babylons hängande trädgårdar i dina armar
du trollade med tyngdlagen den eftermiddagen
har aldrig varit med om dess like

alla samtal, filosofiska val
prat i kvadrat
jaktfalken i hjärnbalken
härskare över hemligt rike

sapiosexuell
jag ber, jag vill ha mer
helst var kväll
av Guden Geb som går i vårt kvarter

 

 

 




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2019-01-17 18:15



Bookmark and Share


  i af apa
Het går dansen, för är inte detta en orddans, så säg..!
2019-01-21

  Anya VIP
Oj. här hettar det till ordentligt. Fantastiskt språk och rytm.
2019-01-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Kraft och lust i skön förening i en spännande dikt!
2019-01-18

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text om lust och glädje stor!
2019-01-18

  Kungskobran VIP
Fint innehållrik väcker fantasi
2019-01-18

    ej medlem längre
Den här krävde sina googlingar. ;-) Uppenbarligen väcks ett och ett annat energinav i kroppen av den gudomlige.
2019-01-17
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP