Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Din nonchalans

 

Kanske passar någon annanstans
i min sammetsröda salong
finns ingen divan du kan bli van
ingen diva kan driva det dit
manipulera möblemanget bit för bit

innanför mina panoramafönster
dansar ett naturbarn efter egna mönster
maskeradbal kommer aldrig på tal
trodde väntetiden varit nog
att du förstod
att en clown aldrig tappar masken
att det inte gäller ansiktet
utan hjärtat

att jag vill ha det öppet, naket, rymligt
osminkat
och att denna sammetsröda salong
är svårförsäkrad
därför svårflörtad
och att det sker selektiva val

du var hal som slank igenom processen
beror nog på adressen...

du lär inte bli den sista på min gästlista
jag söker en seriös danspartner
salsa, tango, och blues
ingen vals, ingens pipa
så du får ta schäslongen och gå
här ska den inte stå

 




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 359 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2019-01-20 13:59



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Bra flyt och en naken öppenhet är förtjänster som jag skattar högt och dessa finns i din dikt här !
2019-01-21

    ej medlem längre
Wow! <3 Fantastiska formuleringar, glimten i ögat och en god portion, välbehövligt ;-) och väl avvägt allvar. Bokmärkes! :-)
2019-01-20

  Anya VIP
Här var det sannerligen gränssättning. Mycket bra flyt. gillar ditt språk.
2019-01-20

  Kungskobran VIP
Snobbar skall man nobba.
Fint skildrat av dig
2019-01-20

  Blomma-Stjärna VIP
orden flyter fram, i rim/rytm - meningarna är uppfodrande, både självklara, vreda o underfundiga o beskyddande - ett naturbarns starka och humoristiska gränssättning av ett skapande-rum -
2019-01-20

  Nanna X
Ord och inga visor!
2019-01-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Att sätta gränser, så bra diktat om detta! Texten flyter som ett klart rinnande vatten.
2019-01-20

  Marita Ohlquist VIP
En del möbler vill man inte ha
för att trivas i sin salong och må bra!
Bra avslut som förmedlar styrka och beslutsamhet.
2019-01-20

  Concordia
Heja Katten, nu jäklar, satte du ner tassen och dansade vidare som det naturfödda barn du är.

Jag hör Janis sjunga i sin himmel och jag blir första tjejen i hennes änglakör. Nu ljög jag, Chawa höjde sin stämma och sjöng först.

"beror nog på adressen" fniss, fniss

Nu får du titta på nån annan mytologi, även om jag håller med dig om att den egyptiska är förförande vacker ;-)


2019-01-20

  Chawa VIP
Uppfordrande bild- och ordrikt rimmad text om gränssättning!
2019-01-20
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP