Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ALLA VILL HITTA SITT FYRKLÖVER

ALLA VILL HITTA SITT FYRKLÖVER


Alla letar efter sitt fyrklöver, letar överallt i gräset
Men det kvittar hur man än söker, det finns inte på näset
Kommer man någonsin i livet få tag i sitt lyckoklöver
Är det så viktigt och att detta är något vi absolut behöver

Gräset är väl grönare på andra sidan staketet, är det inte så
Men det är kanske svårt att hitta detta om man är en eskimå
Det finns ju andra sätt att leta efter detta livs elixir
Inte har man alla pengarna även om man sitter som bankir

Den strävan efter att vinna både guld och gröna skogar är stor
Men i slutändan blir det inte du som vinner utan något skattekontor
Jag är inte fattig utan på kärlek rik det är min belöning
Att få läsa alla insändare i Aftonbladet är en ynnest för Lotta Gröning

När någon har hittat ett fyrklöver kommer något att leta efter
klöver fem
En energi som inte slutar förrän någon är på ett ålderdomshem
Tag i stället vara på de stunder som du förspiller med att leta
Det är faktiskt så att några nöjer sig med att gå till Kreta

Bo Grapenskog




Fri vers av Knoparemoj
Läst 160 gånger
Publicerad 2019-01-22 17:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj