Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ett onödigt sätt att förklara. Surfplattan stavar ord som i andra sammanhang kan förväxlad med förnamn, till att alltid stavad med stor bokstav. Som Linda eller Karl. Trots att


Förklarade ord - besserwisser





Ordet 'Besserwisser' är ett typiskt eller otypiskt låneord. Människor som läser det eller i vilket fall ses som en eller ser annan som en sådan...
(Ja, vad är det nu som är så himla viktigt att avbryta mig för?)
Du har något på hjärtat? (Här drar Maximilian fram båda händerna och kväver lusten att invända efter att fått hör ett 'men...', i sin Linda.)

Texten är bearbetad i efterhand, den som fick jobbet var en arbetslös skådespelare som gick på lunch och inte har setts till sedan dess. Krogen personen ifråga gick till, skall ha legat norr om en park på en tvärgata till Sankt Eriksgatan (det är en väldigt liten park dock) samt måltiden skall visst ha varit någon sorts risotto och till efterrätt deras speciella sätt att tillaga samt servera äppelpaj med va'niljsås. Vanadisplan är belägen i närheten och detta skall ha utspelat sig i huvudstaden, i den stadsdel som ofta går under smeknamnet Sibirien. Vilket en globetrotter vet annars inte är beläget i Mongoliet. Mongolier ses sällan äta lunch så långt söderut som på Sankt Eriksgatan i Stockholm och de ses också sällan gåendes i mörkröda sneakers.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 322 gånger
Publicerad 2019-11-02 16:15



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Till var en ölsort och Lustig är ett tyskt efternamn. Men Karl May är en författare av äventyrsböcker och de är av 'gammalt märke' dessutom, eftersom författaren är död sedan länge. Ungefär som Beethoven, Napoleon, Alexander Dumas (böckerna 'De tre musketörerna' och 'Greven av Monte Cristo) och hon som skrev 'Kejsaren av Portugallien'. Selma Lagerlöv. Minns inte om namnet stavas med enkelt eller dubbelt w dock. Men Doris Lessing skrev en smula udda böcker. Dock inte så udda som Gertrude Stein eller hennes kompis Alice B. Toklas. Men boken 'Ett moln i byxor' har i alla fall en man (troligen) som upphovsmakare. Boken stod i hyllan, men nu 'vete katten' var den har tagit vägen. 'Vetekatten' är namnet på ett mycket gammalt konditori i centrala Stockholm, i vilket undertecknad gick vilse en gång på den gamla goda tiden. Där är stort med många små rum och en 'jäkla massa' bakverk. Där ligger nog även 'Rota' i bakvatten och ro, lä.
2019-11-03

  Gunwale VIP
Små bokstäver även i Annan och Till (tyskt pojknamn).
2019-11-02

  Gunwale VIP
Ris-Otto står ändå med litet o!
2019-11-02
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP