Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fullvaken klarmåne

oväsendet i skugglandet
mellan dröm och värdighet

oupplysta trampar
oäkta sanningsstigar

ingen minns formen
eller vad som gick snett i skymningen

ingen minns vägen tiden dundrar
vid gränsen blinda bläckfiskarmar
famlar i trygghetsmörkret

ingen ljusbottnar
ingen vågar dyka
ingen möter barnets blick
jagar vidare i kvicksilverångorna

natten går live
vittnar räddvit tystnad

© Maria Marängsviss, 23 januari 2019




Fri vers av Maria Marängsviss VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-01-27 19:13



Bookmark and Share


  Judas Ekholm VIP
Riktigt jävla bra!

Och liksom, bara den här H.P. Lovecraft-Cthulhu-minnande-strofen får ju mig att bralla på mig!

"ingen minns vägen tiden dundrar
vid gränsen blinda bläckfiskarmar
famlar i trygghetsmörkret"

Tack!
2019-01-29

    ej medlem längre
Så bra uttryckt:
"oupplysta trampar
oäkta sanningsstigar"...
2019-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Maria Marängsviss
Maria Marängsviss VIP