Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gollumarmar

Jag gömmer mig, glömmer mig
sätter mockasiner på fötterna,
och yxa innanför bältet med extra hål efter all oro.
Så är den här, känslan att jag är fin. Högst en gång var tionde år känns den.
Inte lägligt, förbannat farligt däremot.
Vad som helst men inte fin.
Och hur kan jag känna så?
Ensammast av ensamma.
Kanske är jag galen, med ingen att fråga, trots så många och nära.
Tänk om man inte vågar prata med mig.
Man?
Som på alla världens skolgårdar leds mobbingen av några få, eller av någon.
Jag försöker slå ifrån mig monologen men det finns få saker som är så svåra.
Kanske en finkänslighet mot självet, en indikation på något.
Jag blygs där jag smyger fram allt långsammare.
Är något på spåren, introspektion medan exkursion.
Orden glesnar i takt med att vegetationen tilltar.
Dyker sådana där läskiga, vines på engelska, upp, klätterväxter på svenska, ordet känns förskönande, eufemistiskt.
De kan ju strypa vem som helst med sina Gollumarmar.




Prosa av Mats Edin VIP
Läst 338 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-01-28 07:39



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Ypperlig vildvuxen
naivitetisk ordkonst!
;)



2019-01-28

  Concordia
..."med extra hål efter all oro".

Mats, jag älskar ditt språk.
2019-01-28

  Concordia
"Som på alla världens skolgårdar leds mobbingen av några få, eller av någon".

Ja, tyvärr är det så.

Hoppas att poeter.se kan vara en fristad utan skolgård och utan petimäterpedagoger som ställer oss i skamvrån.

Min vision är en poetplanet där vi alla tillåts att vara, vare sig vi är eldfägna anarkister eller timida violer.

Vare sig vi röstar blått, rött eller grönt.

Vare sig vi är födda i Svennebananland eller i Moçambique.

Vare sig vi tror på någon högre makt eller någon lägre dito.

Vare sig vi är obstinata eller lydiga följare.

Detta är min önskan som jag härmed skickar ut i kosmos.

Ske Guds vilja - inte min.

En speciell tanke går till dig, kära poetvän, som diktar så naket vackert.

Applåd, kommentar och bokmärkning.
2019-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Mats Edin
Mats Edin VIP