Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu känner du människor som Helena, bara att skillnaden mellan dem och henne. Är att de är som hon, visserligen. Bara att de inte är hon, mer än till bokstaven.


Hur understår du dig?




Själv tänker Helena ibland på det som
'om målade jag som du, om dansade
eller skrev du som jag, om sjöng jag precis som du'.

Hur meningsfullt vore det då att alls umgås?
Så i hennes sinnebild av annan, där måste finnas just olikheter.
Att som falla till föga av.

Låta sig beundra, nära såväl som på avstånd.
Det är blandningen av olikheter och likheter
som gör äventyret med annan.

I vart fall i en värld för och av Helena.
I denna som sfär
av erfarenheter och möjlig oskuld.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-01-31 09:56



Bookmark and Share


  danne //
spegelbilden av sig i dig blir påfallande likvärdigt och kanske en anning tråkigt ostimulerande om man lägger in en växel!
mitt kära lodjur
2019-01-31
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP