Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Var fjäril du möter

Fjärilen där på fönsterbrädet

Den som så stilla på dig ser

Är någon från andra sidan

Som sin värme och kärlek ger

 

Blåvingen mitt på landsvägen

Som får dig att i gryningen stilla le

Är någon du känner och saknar

Som lite tröst mitt i sorgen vill ge

 

Monarken med sina skira vingar

Sittandes på en snart utblommad ros

Är någon som vill omfamna dig hårt

Så att tårarna av smärta skall fara sin kos

 

Citronfjärilen i duggregnet flyger

Tills solens strålar får den att glittra

Är någon som vill visa dig regnbågen

För att skingra tankar så bittra

 

Var fjäril som du i livet möter

Har sin egen historia att dela

Ty de är alla någon du saknar

Som är här för att ditt hjärta hela

 

Så nästa gång du en fjäril möter

Lova att på den med ömhet se

Ty vad dina saknade önskar

Är att åter få se dina ögon le

 

 




Bunden vers (Rim) av Maria Sundelin VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-01-31 13:34



Bookmark and Share


  passeragå
Tänkvärt som alltid!
Applåd så klart :)
2019-01-31

  ULJO
Fjärilar ska behandlas med ödmjukhet, de är så fina
2019-01-31

  Feliaxel VIP
Vackra rader om fjärilar
2019-01-31

  Marita Ohlquist VIP
Blir berörd av din fina text!
Tack för den.
2019-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP