Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Iskall reflexion



Om du speglar dig
i isens dunkla klarhet
en vacker vinterdag,
den förvrider
och bestrider
din mänsklighet.

Isens hårdhet
mottar ingen nådeansökan
välvilligt,
allt är frusen förhoppning
som snön bejakar
och utan mänskliga hänsyn.

Bygger sig självsäker
där den kan,
oavsett våra konsekvenser
som lätt försakas.

En dag går an
och flera,
men tänk om en gång
inte bara havet
utan allt är fruset,
även livet,
allt vi tar för givet
och så inget mera.

Eftertanken ryser för sent
den dagen
allt brinner upp
eller fryser.







Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 320 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-02-02 12:28



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Det tål att tänka på...bra...
2019-02-09

  Sommarnattsljus
Stark text. Tack!

2019-02-05

  KattenKin VIP
Vass text, mycket bra!
Visst är det så, vi är alltid sent ute!
2019-02-03

    ej medlem längre
Mycket välskrivet. Den avrundande versen får mig att reflektera över om det inte är hög tid för lite allmän, hålla-huvudet-kallt-och-hjärtat-varmt-reflektion?
2019-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP