Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

C 2


Om kvällarna glider jag omkring i de nedsläckta korridorerna i Manor Houses övervåningar. Vi har dålig ekonomi och sparar på allt, organisationen närmar sig bankrutt. Det är vårt fel, Cohen borde vara mer etablerad. Han är vår största, ja nästan enda, inkomstkälla. Vårt värde ligger i att få världen att upptäcka hans storhet. Jag är värdelös som jag är nu och har jag inte alltid varit ekonomisk snål fast alla mina pengar går till Cohen? Jag har inga besparingar. Andlighet och pengar går inte ihop. De möts helst aldrig, om inte i korruption. Det är oftast pengar, eller sex, som korrumperar andliga ledare. Men inte Cohen. Han är okorrumperad.








Prosa (Roman) av Mats Edin VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-02-08 11:17



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det finns andliga ledare som inte är korrumperade.
Cohen var ingen andlig ledare.
Han var en kanadensisk jude som en tid bodde i ett buddhistkloster.
Inget av det leder till himlen.
2019-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Mats Edin
Mats Edin VIP