Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2019


Hur många solår

En granittäckt omnejd
ringer mig stadigt ömtålig
Rimlig vulkanisk hemvist
rör mig liksom valsång aldrig

Bero hågad på myten
på minnets duglighet
Och tonskalans vikt
för bedrövelsens uttryck

Solens avstånd
dess karaktär av klot
H2O
>som ständigt skiftande fantom<

Månen låter bävan fortgå
som varsel åskådliggjord

Hur många måndagar
Hur många månader
må vi kura skrala?

Hur många söndagar
Hur många solår
må futtigt föreställas?






Fri vers (Fri form) av lineaxxv
Läst 114 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-02-28 09:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lineaxxv