Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


I med och motgång



Mörker

Ljus

-olika sidor

-av samma mynt



Kallt

Varmt

-olika sidor

-av samma mynt



Ensamhet

Trygghet

-olika sidor

-av samma mynt


Rädsla

Tillit

-olika sidor

-av samma mynt


Det ena kan inte existera utan det andra?


Hur ska du kunna veta ljus om du inte mött mörker?


Hur ska du kunna veta varmt om du inte känt kallt?


Hur ska du kunna uppleva trygghet utan erfarenhet av ensamhet?


Hur veta tillit utan erfarenheten av rädsla?


Allt är myntets två sidor


Allt är exakt samma sak


Energi


Summan av delarna är allltid densamma


Det ena kan inte existera utan det andra


Släpp värderingen av vad som är bra eller dåligt


Du behöver upplevelsen av det ena för att söka o veta dess motsats


Så enkelt är det

SÅ enkelt är det

Så ENKELT är det

Så enkelt ÄR det


Du kan välja dig- o rymma allt


Du kan tillåta-alla delar-av dig


Du kan -omfamna-hela dig


Tillåt-alla delar-skapa helheten-dig


Ditt värde - kärlekens väg

















Tack!

AiA Maria den fria











Fri vers (Fri form) av AiA Maria den fria
Läst 427 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2019-03-03 18:07



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Du behöver upplevelsen av det ena för att söka o veta dess motsats.

Koncentrat för mig av din fina text.
2020-08-09

  Anders Frankenberg Waster
"Malvina, utan mörker över djup och svarta vatten
Såg vi aldrig stjärnorna om natten"

(Ola Magnell; från låten "Malvina, utan mörker" på plattan "Blå neon")
2020-07-17

  Peter G VIP
Fin och upplyftande text!
2019-03-04

    Owly
Bravo!
2019-03-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Precis så! Mycket bra och tänkvärt diktat. Det enda liv vi har, kan inte uppskattas utan motgångar av olika slag.
2019-03-04

  Poeten Salvador VIP
Jag tror att egenskaper alltid uppträder i par med sin motsats, och frågar mi: Om jag förhindrar det negativa, förhindrar jag då det positiva samtidigt?
2019-03-04

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text!
Tack för den.
2019-03-04

  danne //
Två olika sidor , Ja utbrister jag för visst är det bra med avig å rät sida ;)

Klart lite erfarenheter bör man nog se till att ryggsäcken är laddad med .

Fint Maria den fria

2019-03-03

  Kungskobran VIP
Mittemellan är mitt val
undan dessa kval
Född i mellanmjölkens land
köper jag dock ibland
mjölk som är röd
utan att bli död

2019-03-03

    Sefarge VIP
Just så!
;)
2019-03-03
  > Nästa text
< Föregående

AiA Maria den fria
AiA Maria den fria