Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En ny serie av texter, igen? Jo, jag minns helt enkelt inte vad typen av texter hette förut. Men det finns minst en låt som heter 'Inside looking out', på amerikansk engelska. Om min titel är en ungefärlig översättning av titeln. Texten är min egen.


Ett försök till förklaring. Insidan tittar ut (II)





Varför måste människor som utgör publik,
resa sig upp nödvändigtvis, då de vill applådera?
Jo, de vill förstärka sin applåd.

Samtidigt förstör de möjligheten för 'korta' människor,
att se estraden och med detta se vad applåder hyllar.

Människor är tanklösa helt enkelt,
i alla fall andra än du själv.

Det har du kanske vant dig vid.
Bara att när du är det själv,
du kallar fenomenet något annat.

Såvida du inte kommer på dig själv med,
att tanklöshet från din sida kan bidra starkt
till att 'förstöra någons dag'.

Bara att du kanske väljer att 'skita i det'.
Märkligt nog verkar andra, som utför sin rit,
inta en liknande position, av känslor, tankar, attityd.








(Om bilden.
Ungefär så här ser min hjärnas verksamhet ut då jag sover. Full av ljus och kärlek, bara att drömmarna i sig, kan ha en något annorlunda skepnad.)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-03-22 19:54



Bookmark and Share


  Sturesdotter
Ödmjukhet.
Avsaknad av den skymmer sikten för andra.
Väl uttryckt.
2019-03-22
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP