Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvällsro

solen spanar ännu över hustaken
skuggor banar väg
det är snart kväll

lekplatsen ligger öde
grannen genar över gräset
flaggstångens vimpel fladdrar i blåsten

någon tar in tvätt från balkongen
katten traskar hem till sitt revir
någon går i trappen

kvällssolen ligger mellan träden
grenar svajar under lätt bris
någon packar ur bilen

solstrålar duckar för kylan
måsar flyger över hustaken
någon rastar hunden

vi bor många här i husen
i ensamhet eller som familjer
vi möts då och då på gården

skuggor jagar nu bort kvällssolen
jag tänder lampan
och lindar in min kvällsro

 




Övriga genrer av Rosen VIP
Läst 371 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-03-23 18:18



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Fint diktat!
2019-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Rosen
Rosen VIP