Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Avskedsbrev till alkoholen.

Det var kul så länge det varade, eller ja
det var väl inte speciellt kul de senare åren när jag tänker efter.

Egentligen så var det inte särskilt roligt överhuvudtaget.
Kanske fanns det må hända ett par roliga
stunder framtills allt spårade ut, men de är avlägsna och få.

Du har varit en märklig medicin mot ångest och ensamhet.
Ju sämre jag mådde ju mer behövde jag din lömska lösning
och efter varje gång du botat mig mådde jag endast ännu sämre.

Ditt sluga sätt att hela tiden försämra och göra mig allt mer
ensam och allt mer full av ångest var listigt, starkt och falskt.

Jag är färdig med dig nu och mår mycket bättre utan dig.
Jag mår kanske äntligen som det var tänkt.

Det är så skönt att minnas vad som hände igår och lika skönt är det att inte behöva dras med all ångest du åsamkat mig.

Dessutom sover jag mycket bättre.
Livet är inte lika rörigt längre.

Idag är du ingen medicin längre utan endast en orsak till att börja må dåligt igen.

Du har lockat med lycka och lurats med bedrövliga bekymmer.

Dra åt helvette / Christian




Fri vers (Fri form) av H.C.B
Läst 1200 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2019-03-30 08:05



Bookmark and Share


  Connie
Starkt, naket och avskalad skrivet! Jag kommer från ett alkoholisthem med bråk och dillerium.

Jag vet vad det vill säga! Jag har upplevt alkoholen på nära håll som barn. Det var fruktansvärt skrämmande för oss barn!


2019-06-18

  morgonstjärna VIP
starkt!
2019-04-06

  Marita Ohlquist VIP
Heja dig, lycka till med det nya livet!
2019-04-01

  Lars Hedlin
Oerhört bra och starkt i en öppen och avskalad klang som berör rakt in i själen!
2019-03-31

    ej medlem längre
Starkt! Har gjort den resan och det var inte kul att släppa men det var värt det.
2019-03-31

  Karina"Kia"
Så öppet och naket skrivet om att va beroende av alkohol!
Att sen komma till insikt hur livet kan va bättre värt att leva utan alkoholens drog.
Starkt skrivet att vara sann mot sig själv och låta andra läsa och mer förstå!

Stor stående applåd<3
Bra självinsikt!
2019-03-30

    Pangles
Går igenom ungefär samma sak just nu men har inte kommit så långt som du. Lycka till.
2019-03-30

  Rise Little One
Lycka till med ett nytt liv utan alkoholen.
2019-03-30

  henke_r
En skarp och genomtänkt text om en av våra värsta droger. Jag önskar diktjaget allt gott i livet.
2019-03-30

  Imzon
Sant å ärligt om alkohol helvetet!
2019-03-30
  > Nästa text
< Föregående

H.C.B
H.C.B