Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dikten som aldrig kom på pränt

Ur stjärnornas glitter föds orden
söker ljus och fägring
när jag går över ängen sprids dom
som stjärnstoft över gräset

Sakta går jag hem i kvällen
orden bildar
en blomsterkrans
på mitt huvud.

Stjärnorna tänds
en efter en
bildar ett mönster mot himmelen
formar underbar poesi

Väl hemma finns det
inget att teckna ner
orden var stundens poesi
upplöst i stjärnstoft




Fri vers (Fri form) av Kungskobran VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-04-07 08:59



Bookmark and Share


  Fulbergarn
rymd och stjärnor i ditt hår
så långt som ögat bara når

2019-04-08

  Blomma-Stjärna VIP
underbart är kort - kommer bort - men finns kvar som en aning - som i den här fina dikten!
2019-04-07

  Öknens Ros VIP
Men i minnet fanns kvar
Det som en gång var
Bilden av stjärnebloss
Bara för oss
2019-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP