Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sjung (testa versmelodin till "Så lunka vi")! Balladform, dvs. rimfläta ABAB, CDCD, osv., men med tre rader jambisk tetrameter (xXxXxXxX) och en rad jambisk trimeter (xXxXxX) i varje strof. Av mig fylld med allehanda illusoriska allusioner.


En Jabberwock på väg mot Aniara


Det stjämmrar runt den jodr god
som bunden stiger längtalång.
Vår resa skankad, skräckanod,
och gyrad knipatrång. 

Från Doris dal till nattig rymd
vi glima hit och dit och bort.
Mot svartna blåsan plötsligt grymd
en Jabberwockeskort! 

”Karoll och knivars kör: Se upp!”
Den dansar yurg och talar ner,
den klöper, stanker, redrum lupp
en vässad väsnad ler 

med tusen tänder, tusen grond,
den kastar klåp och liknar tid.
”Hallå!” Jag ringer Martin Sond,
så ”Hjälpe! Hjälpe! Glid 

och spegla upp och ner.” Att dräp
och slaktra denne Jabberwock
kan inte vara alltför sträp
för hjälten vår, med klock- 

ans ur i apelsin, krok’dil
som sjunger fåglad sång och släng.
Han löper galen tunnas mil
och svärdar monstret däng. 

Det stjämmrar runt den jodr god
som bunden stiger längtalång.
Vår resa skankad, skräckanod,
och gyrad knipatrång.

 

 

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Stefan Albrektsson
Läst 477 gånger
Publicerad 2019-04-20 10:45



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Häftigt författat, läsningen känns lika delar musikalisk, rytmisk och fylld med fraser som en bara vill botanisera hejvilt i. Unikt och riktigt snyggt!
2019-05-01

  TrollTörnTrappan VIP
Det må jag säga...!?! Detta material hade gjort sig som godaste underhållning ur Mimans skärm; med tillika klanglig klass av Martinsons mest unika trollkonster...
2019-04-20

  ResenärGenomLivet VIP
Kul sätt att rimma på...och att man kan skriva precis hur och om vad man vill...
2019-04-20

  Stanley Rydell
En helt underbar hitte-påord balladkoral! Ödesmättad text utslungad i Albrektssonsk rymd med okänd destination en låååång Good Friday. Stor förväntan på Spoken Word variant!
2019-04-20

  Nanna X
Verkligen Aniara style, och Jabberwock från Alice i Spegellandet (om jag minns rätt) passar ju in som hand i handske!
2019-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson