Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Långt efter att jag skrev dikt nr 87 i KONVALESCENS fascineras jag av dess förmåga att lyfta ut ett ögonblick och "för alltid" hålla det förbiglidande och försvinnande kvar, som Zapruderfilmen i Dallas 22 november 1963.


Dikt 87 (Musik) ur min samling KONVALESCENS, sedd, begrundad

Dikten blir ett eget universum,
lyft ur sitt sammanhang

Ögonblicket blir ett hologram,
svävande inför oss, i huvudhöjd,
som en Keyboard Study
av Terry Riley

Stunden
tar sig ur tidsflödet
till ett off-line-liv
där den sömlöst upprepar sig
i en ständig händelse,
som ett hjärtslag
som alltid slår sitt enda slag



[Den refererade texten, nr. 87, MUSIK:

"Jag sitter vid uteplatsen till ett café
i Råneå och läser Claes Anderssons dikter

På P-platsen intill går en pojke förstrött
och sparkar en burk framför sig

Klockorna i Råne kyrka börjar ringa

En stund hörs den slamrande burken
och kyrkklockorna
tillsammans"]




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-04-26 09:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP