Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gamla tider jag minns rosa.

Jag glädjes åt din lycka. Din lycka är min lycka.
Ett betryggande samtal kan skänka mer lugn än attarax.
Vår tid tillsammans är förbi. Det ska den få vara, ett tag.

Minns doften av tvättmedel. Egentligen en tråkig doft att minnas.
Minns även doften av kaffe som aldrig blev drucken.
Dessa minnen är nya. Dessa blev vår död.

Det ska dofta lavendel. Det ska dofta.... glögg.
Sovrummet ska vara varmt. Och omgivningen mjuk.
Mjukt gult och mjukt rosa och allt annat osammanhängande.
Jag ska vara modig och du ska vara stabil.

Men framtiden finns kvar.
Nu ska du få leva ditt eget liv.
Det verkar som om du har det bättre utan mig.
Då ska jag låta dig må bra.

Jag kommer alltid stångas likt en kronhjort med en hamster.
Jag hatar hamstern. Den kan vara vart som helst.
Den skrämmer mig.
Jag ska lära mig bli modig igen.

En dag ska jag trampa ihjäl hamstern.




Fri vers (Fri form) av Helatin
Läst 144 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-04-29 02:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Helatin
Helatin