Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kriget som ingen kan vinna

 

Sekunderna tickar

Fast tiden står stilla

I kriget som ingen kan vinna

 

Den svagaste får betala frihetens pris

Kvar blir den som förtrycker och tar

Friheten för givet i begäret efter mer

 

Att pengar är makt är sanningens hån

Ty de betyder mer för människors väl

Än förmågan att vilja vara en del av vardagen

 

Vilket pris är samhället berädda att betala

För att blunda när den svage ber om nåd

Till förmån för skyldigas kostsamma vård

 

Vårt samhälle en gång så eftersträvansamt

Har tappat sin styrka och glans

Hoppas att smoggen ska dölja deras feghet

 

Blått den smustsiga byk som tvättas

Med händer täckata av blod

Oskyldiga får gråta in i döden




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-04-30 12:28



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Nutids aktuell och i beröring!
2019-05-08

  Marita Ohlquist VIP
Stark och tankeväckande text som belyser vår värld!
2019-05-02

  ULJO
Så genuint skriftat. Bokmärke
2019-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP