Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
England har sin årliga 'Pomp and circumstanccs' eller hur det nu stavas. En populär sång handlar om att ingen någonsin skall komma att inkräkta på det landet och hur att 'vara britt'. Ett av Astrids första försök handlade om just Britt...


En vis historieförskingring





Redan de gamla romarna
bebodde stora delar av Rom.
Resten av dem
levde utanför samhället.




(På bilden syns en del av trappan upp till Klara 'norra' kyrka, oavsett grindarna är öppna eller stängda. Astrid Lindgren skrev sin första utgivna bok med titeln 'Britt-Mari lättar sitt hjärta'. Men namnet 'Britt' ingår där i vilket fall.)




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 364 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-05-01 14:40



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Små antydningar och väl utvalda ord leder våra tankar dit du (kanske) tänkt dig ...
2019-05-02

  Per Rydberg
Insiktsfull! Och apropå det där årliga jippot på Royal Albert Hall, anser jag att det är en både hemsk och ruggigt reaktionär tillställning. Bilden av både i och samtidigt utanför är talande i sammanhanget. Jag tycker att din text är både belysande och för en del också upplysande om värlen och människovärden. Tack!
2019-05-01
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP