Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du är klokare

du är klokare
när du diktar
än när du tänker

finn orden
och de ska finna
dig




Fri vers av Engel
Läst 555 gånger och applåderad av 34 personer
Publicerad 2019-05-07 00:41



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Klokast är jag när jag sover
2020-05-16

  Rublev
Ja, visdom är paradoxalt annorlunda än kunskap, att verkligen se är att komma svindlande nära kärlekens bråddjup,
att låta sig falla, bäras, hänföras…
2020-04-15

  Stanley Rydell
Sparar den som ett memento
2019-10-10

    ej medlem längre
Dina ord finner andras inre ögon. Det är väl så det är, att skrivandet är ett ständigt sökande, ett sökande som i bästa fall finner något man ännu inte uttalat.
2019-08-23

  Blått Norrsken VIP
Starkt i sanning !!!
2019-07-04

  Ninananonia VIP
Vist :)
2019-07-02

    Peter Söderqvist
Kloka ord som växer ur ditt diktande.
Snyggt.
2019-06-01

    Mim
Wow! Så sant.
2019-05-09

  Engel
Ja, orden bidar sin tid. I alla fall mina. Kanske de här också?
2019-05-09

  Blomma-Stjärna VIP
precis !
- så upplever också jag att det blir när man ger sig tid att skriva och läsa poesi!
2019-05-08

  J-M
Har varje ord en alldeles egen röst?...Får varje ord en egen röst först när ordet används?... Kan orden bida sin tid?...
2019-05-08

  lila fjäderblomman VIP
magiskt-när orden /dikten finner en!
2019-05-07

  annapoem
Insikt!
2019-05-07

  Quasimodo
Klokt och insiktsfullt för tankar och känslor i ett människans vara!
2019-05-07

  Kungskobran VIP
När orden får flöda fritt
lämnas tankarna därhän
allt kommer inifrån
växer till ett epos
som lyfter från det
vardagliga
svävar ut över nejden
bildar böljande musik
som tonar ut i skymningen
dör ut i natten
Lyfter i morgonljuset
i sin eviga melodi
poesins underbara musik


2019-05-07

  Stefan Albrektsson
Nåja, så pretentiöst var det inte tycker jag... Jag tror att vi (åtminstone ibland) är långt mycket klokare i våra dikter när de får bubbla upp inifrån utan alltför mycket inblandning från den där invändiga kritikerkåren som inte låter oss dansa i otakt, göra stvafel och sjunga falskt.

Tänker på William Blakes:
"I give you the end of a golden string;
Only wind it into a ball,
It will lead you in at Heaven's gate,
Built in Jerusalem's wall"
Och William Staffords "gensvar" i "The way it is":
"There’s a thread you follow. It goes among
things that change. But it doesn’t change.
People wonder about what you are pursuing.
You have to explain about the thread.
But it is hard for others to see.
While you hold it you can’t get lost.
Tragedies happen; people get hurt
or die; and you suffer and get old.
Nothing you do can stop time’s unfolding.
You don’t ever let go of the thread."
2019-05-07

  Respons VIP
Du pekar på något viktigt.
Ibland är det orden själv
som leder människan till källan.
2019-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Engel
Engel