Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De omänskliga onda makterna

Vem har skrämt dig så från vettet?
Din spända kropp, din stela blick. 
När och hur ska du bli dig själv igen?
Djävulen och hans makters terror.
Kom och lägg dig i min trygga famn.
Här händer det dig inget, kom älskade.
Jag känner hur mycket dom hatar dig.
Var lugn, känn ingen oro, Gud är här.
Sen älskade vi i en blixtrande galopp
tills ljus och förtröstan fyllde oss båda.
Men de omänskliga krafterna kommer
alltid tillbaka, de kommer om natten
och nosar efter våran rädsla, hungriga.
Jesus Kristus värna och beskydda oss!




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 138 gånger
Publicerad 2019-05-13 18:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP