Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration De långsamma av Viksten


Snigeln

Jag är en snigel
livet kryper långsamt fram
söker mig fram
med mina tentakler.

Känner efter då och då
finns det något att hämta
måste jag krypa ännu längre bort
eller bara vända mig om

Sakta rör jag mig fram på ängen
blommor och strån kittlar
mina tentakler
hejdar min väg

På grusplan finns inget
som stoppar
nu kan jag öka farten
fastän jag är en snigel

Känner mig upprymd
av fartens tjusning
alla andra sniglar
är långt efter mig

Blir plötsligt väldigt ensam
vad finns alla andra sniglar
saktar ner
nu är jag som alla andra

Men nu vet vad jag kan
kanske en dag
när det är dags
vågar jag visa det






Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 145 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-05-17 16:12



Bookmark and Share


  Respons VIP
Intressant betraktelse över en snigels sätt att stärka sitt självförtroende.
2019-05-25

  Fulbergarn
I sniglande hastighet
2019-05-18

  Öknens Ros VIP
Undras hur en snigel uppfattar tiden. Ingen stress där inte!
2019-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP