Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Precis när det sker

”Det är förutbestämt”

”Vi har vår utmätta tid”

Fatalistiska uttalanden,
deterministiska uttalanden

men eftersom det som händer
alltid inträffar
precis när det sker
och inte vid något annat tillfälle
så kan ju inte ovan utsagor motbevisas

såvida vi inte köper hypotesen
om parallella världar
in which case
allt inträffar i skilda världar
i alla möjliga varianter,
med minsta möjliga skillnad dem emellan,
och alla dessutom i oändlighet

Snacka med Max Tegmark om detta,
eller David Deutsch
De verkar dessutom ha likadana frisyrer

I varje minsta tidsenhet spjälkas existensens ström
upp
i nya världar,
för varje minsta förändring,
påstås det




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 145 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-05-21 23:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP