Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I HIMMELENS RÖDA OVERALL

I HIMMELENS RÖDA OVERALL


När skeppet har nått den andra sidan av stranden
Och du möts av ett land som räcker dig handen
Ett landskap av kärlek och inre tro, denna salighet
Är detta ett landmärke, en strand med din identitet

Vindens sus för dig vidare på denna äventyrliga seglats
Det är något du inte behöver betala, detta är en gratisplats
Känslan av detta som komma ska, är en stor förväntan
Visst tittar någon fram du känner till där borta i gläntan

En strandpromenad i detta vimmel är en ynnest så stor
Det som det finns mycket gott om här, det är amour
Man trampar inte varandra på tårna hur än man försöker
Inget är bättre om man seglar vidare, till där floden kröker

Inga krav på någon klädsel, ser faktiskt ingen i en frack
Är det detta de kallar för att genomgå en metafysisk cognac
Visserligen är ju inte kläderna som gör människan i alla fall
För här gäller det hela människan i himmelens röda overall



Bo Grapenskog




Fri vers av Knoparemoj
Läst 127 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-05-24 22:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj